Etusivu | Taitokeskukset | Taitoshop | Kurssit | Näyttelyt | Kästyöpassi | Karjala-mallisto | Käsityökoulu | Yhteystiedot

 

 
 
Käsityöohjeita
taito.fi
 

 


Päivitetty 25.09.2020

TAITOKESKUS ILOMANTSI

Kursseille voi ilmoittautua sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä Taitokeskuksessa.

Piirolan piha, Kauppatie 26, 82900 Ilomantsi.
ilomantsi(at)taitopohjoiskarjala.fi
Puh. 050 315 6950

Avoinna ma-ti 10-17, pe 10-15

poikkeusaukioloajat
pe 2.10. suljettu
pe 9.10. 15-20 Kuutamolla-tapahtuma
12.-16.10. suljettu
 

SYKSYN  2020 TAITOKURSSIT

Joka toinen viikko torstaisin 10.9. alkaen klo 17–20. Syksyn viimeinen kerta 3.12.

OMPELUKERHO
Kerhossa valmistetaan tunikoita/paitoja, asusteita ja pussukoita ompelemalla. Omia ideoita ja keskeneräisiä töitä voi myös valmistaa kerhon puitteissa. Kerhon sisältö suunnitellaan tarkemmin yhdessä osallistujien kiinnostusta vastaavaksi.

 

Kerhomaksu 12 €/kerta + materiaalit käytön mukaan. Kerhoon yhdistyksen Käsityöpassilla (85 €/vuosi) 8 kertaa maksutta.

 

ti 1.9. ja ti 8.9. klo 17–20

MATTO JA MINÄ -KUDONNAN PERUSTEET
Kurssilla käydään läpi maton kudonnan työvaiheita, tutustutaan erilaisiin sidoksiin ja opitaan leikkaamaan ja käsittelemään matonkuteita. Lisäksi kurssin osallistuja kutoo maton kangaspuilla oman suunnitelmansa pohjalta erikseen sovittuna aikana. Kurssimaksu 35 €. Kurssimaksu sisältää opetuksen sekä kahvitarjoilun. Mattoon käytettävät materiaalit ja päivämaksu (15 €/pv) maksetaan erikseen. Kurssi sopii aloittelijalle.

 

ti 22.9. klo 17–21

KUDOTAAN HUIVI MATKAKANGASPUILLA
Tule tutustumaan kevyiden matkakangaspuiden mahdollisuuksiin. Yhdessä illassa pääset nauttimaan kutomisen ilosta ja saat valmiiksi takuulämpimän villahuivin. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, haluatko huivisi pohjaksi tumman vai vaalean langan. Väri-ilotteluun päästään käsiksi kutoessa! Kurssimaksu 75 €. Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit 45 x 250 cm:n huiviin sekä kahvitarjoilun.

 

ti 6.10.
klo 17–20

VUODEN 2020 KÄSITYÖTEKNIIKKA; VUOLENTA: PUINEN HELMI VUOLEMALLA
Kurssilla tutustutaan oikeaan vuolemistekniikkaan ja valmistetaan kaunis puuhelmi. Kurssimaksu 45 €. Kurssimaksu sisältää opetuksen, puukon ja materiaalit sekä kahvitarjoilun.

 

ti 20.10. klo 17–21

SEINÄKORISTEET MAKRAMEE-TEKNIIKALLA
Makrameen
uudet tuulet. Pientä tai isompaa, siroa tai rouheaa: makramee
-tekniikalla valmistuu kaunis seinäkoriste. Valitse mieleinen malli toteutettavaksi. Kurssimaksu 50 €. Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalit, sekä kahvitarjoilun.

 

ti 3.11. klo 17–21 PIENI SEINÄTEKSTIILI TUFTAUSNEULA ELI PUNCH NEEDLE -TEKNIIKALLA
Maailmalla sydämiä valloittanut punch needle- eli tuftausneulatekniikka on helppo tapa valmistaa lenkkinukkaista tai aivan sileää pintaa. Kurssilla tutustutaan neulan käyttöön kirjontakehykseen sopivan työn muodossa. Tuftausneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan. Kurssimaksu 40 €. Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalit, sekä kahvitarjoilun.

 

Järjestämme kursseja myös yhteistyössä Ilomantsin kansalaisopiston kanssa. Näiden kurssien tiedot löydät kansalaisopiston julkaisusta.

TILAUS- JA TYÖHYVINVOINTIKURSSIT
taitoa • uuden oppimista • yhdessäoloa
Taito Pohjois-Karjala ry tarjoaa monipuolisia tilauskursseja kaveriporukoille ja työyhteisöille virkistykseksi ja työhyvinvoinnin tukemiseksi. Tilauskurssit sisältävät hauskaa yhdessäoloa, irtautumista kiireistä ja luovaa tekemistä. Aiheen voi valita valmiista kurssivalikoimasta tai se suunnitellaan toivomustenne mukaisesti
juuri teille. Kerää vähintään viiden henkilön porukka ja varaa kurssi! Ota rohkeasti yhteyttä!

TAITO-KÄSITYÖKOULU KÄSSÄ
Kässässä annetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista käsityön opetusta 7-13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kässän lukukausi alkaa syksyisin syyskuussa ja keväisin tammi-helmikuun vaihteessa. Aloittavat oppilaat sijoitetaan ryhmiin oppilaan ikä ja taidot huomioon ottaen.

Yhteiset opinnot 1-4
 tiistaisin 8.9. alkaen klo 14.30–16
 
Teemaopinnot 5-6
tiistaisin 8.9. alkaen klo 14.30–17.

Lukukausimaksut:
Yhteiset opinnot 1-4 75 € + materiaalit alk. 40 €
Teemaopinnot 5-6 105 € + materiaalit alk. 50 €


Lisätietoja ja ilmoittautuminen Taitokeskuksesta
Ilmoittautuminen kursseille viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää taitokeskuksiin, ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu maksetaan kurssilla ja se sisältää ohjauksen ja työvälineiden käytön. Taito Pohjois-Karjala ry:n jäsenet saavat yhdistyksen omilla kursseilla kurssimaksuista -10%.

Mikäli ilmoittautumista ei ole peruttu viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua, laskutamme kurssin osallistumismaksun.

Maksuvälineenä käyvät myös Edenred-virike, ePassi, Tyky+ ja Smartum.

Osa kursseistamme toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.