Etusivu | Käsityökeskukset | Taitoshop | Kurssit | Näyttelyt | Kästyöpassi | Karjala-mallisto | Käsityökoulu | Yhteystiedot

 

 

Käsityöperinne elää vahvana.

Matkalla kädentaitojen elämykseen -hanke

Matkalla kädentaitojen elämykseen -hankkeen tavoitteena on kehittää konsepti, jota käyttämällä pystytään tuotteistamaan kulttuurimatkailuun sopivia tuotepaketteja sekä löytämään juuri näiden matkailutuotteiden asiakasryhmät. Hankkeen toimijoiden (Taito Pohjois-Karjala ry ja Pohjois-Karjalan matkailutoimijat sekä käsityöalan yrittäjät) päämääränä on paketoida sekä tarjota laadukkaita elämyksiä matkailijoille. Kiinnostavia matkailupaketteja, jotka ylittävät asiakkaan odotukset. Nämä paketit voivat koostua muun muassa kädentaitopalveluista, näyttely- ja tapahtumatarjonnasta sekä kahvila- ja ravintolapalveluista pohjoiskarjalaisissa matkailukohteissa ja -yrityksissä sekä Taitokorttelissa ja muissa Taito Pohjois-Karjalan toimipisteissä.

Esite Matkalla kädentaitojen elämykseen hankkeen aikana syntyneistä matkailupalvelutuotteista.
Lue lisää

Tutustu Matkalla kädentaitojen elämykseen -hankkeeseen

Home Crafts -hanke

Hankkeen tavoitteena oli luoda käsityönä valmistettujen sisustustuotteiden brändi. Hankkeessa verkostoiduttiin paikallisten käsityöyritysten kanssa ja kehitettiin mallisto, jota paikalliset käsityöyritykset valmistavat ja jonka jakelusta ja markkinoinnista Taito Pohjois-Karjala vastaa. Hankkeen erityinen painopiste oli käsityön säilyminen maaseudun elinkeinona ja lähituotannon tukeminen.

Loppuraportti, Homecrafts-hanke

Taitobussi-hanke

Taitobussi-hankkeen tavoitteena oli lisätä käsityön harrastamisen mahdollisuuksia Pohjois-Karjalan alueella. Yhdistys käynnisti huhtikuussa 2010 Taitobussi - kiertävä käsityöneuvonta, hyvinvointia ja tekemistä maaseudulle - hankkeen, jossa tuodaan käsityön harrastusmahdollisuudet mahdollisimman lähelle asiakasta.

Tutustu Taitobussi -hankkeeseen

Taitotuote-hanke

Taitotuote -projektin tavoitteena oli kehittää lisävalmiuksia käsityön arvostuksen nostamiseksi ja säilyttämiseksi sekä edelleen kehittämiseksi Pohjois-Karjalassa. Kohderyhmänä olivat Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n käsityökeskusten käsityöneuvojat ja keskusten asiakkaat. Projektin keskeisenä toimenpiteenä oli tuotekehitystyö. Projektin tuloksena kehitettiin uusia tekstiilimallistoja ja palvelutuotteita käsityökeskusten neuvontapalveluiden käyttöön.

Tutustu Taitotuote-hankkeeseen


Keka-hanke

Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry. on koonnut Keski-Karjalan käsityöyrittäjien tuotteet myyntiesitteeksi. Tutustu taidolla tehtyihin liikelahjoihin ja kuntien nimikkotuotteisiin.

Tutustu
Keka-hankkeen tuotteisiin ja tekijöihin

 

PieKa-hanke

Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry. on koonnut Pielisen-Karjalan käsityöyrittäjien tuotteet myyntiesitteeksi. Tutustu taidolla tehtyihin liikelahjoihin ja kuntien nimikkotuotteisiin.

Tutustu
Pieka-hankkeen tuotteisiin ja tekijöihin